Femra nen hijen e Islamit

Femra nen hijen e Islamit

      Kur tregu i saj gumëzhin, ndërsa të vërtetat janë fshehur në mesin e pirgut të mendimeve dhe drejtimeve të ndryshme, janë shtuar në të shprehjet tingëlluese e që në...

Përshëndetje Qabe e Shenjtë, selam O i Dërguar i Allahut

Përshëndetje Qabe e Shenjtë, selam O i Dërguar i Allahut

Përshëndetje Qabe e Shenjtë, selam O i Dërguar i Allahut Për Qaben e Shenjtë dhe Medinen e Ndritshme kanë dëgjuar dhe e kanë pa në foto e televizion të gjithë. Por nuk janë të shumtë ata që i kanë vizituar këto vende të shenjta dhe kanë pasur rastin të shohin për së afërmi këto dy vende. Këto dy...

Meka, qyteti me i vjeter dhe me i shenjte ne bote!

Meka, qyteti më i vjetër dhe më i shenjtë në Botë

  Nuk ka kurrfarë dyshimi se ai që dëshiron të kryej obligimin e Haxhit në mënyrën më të denjë dhe të pastrojë shpirtin e tij duke e kënaqur me këtë Zotin dhe Pejgamberin e Tij... Nga: Muhammed Kamil Hasan El-Muhami Allahu i Madhërishëm urdhëron e thotë: "Shtëpia (xhamia) e parë e ndërtuar...

SMS per Bajram

SMS per Bajram!!

Miresevjen o Bajram, ti gezon cdo musliman, te mirat tua s'kan kufi, paq begatiper cdo shtepi!! Jeta pa besim nuk ka kuptim, Fjala e bukur dhe vepra e mire, jane i vetmi shpetim, Kjo dite Bajrami qoft per ju perplot gezim!   Ne kete dite te shenjte qdo musliman feston Nje engjull...

Lajmet me te reja!

Partia e pare Islame ne Spanje!

  Partia e parë Islame në Spanjë   Partia e parë Islame në Spanjë është duke u përgatitur për kandidaturën në zgjedhjet lokale të vitit 2011 thuhet në mediat spanjolle.   E premte, 13 Nëntor 2009     getNormalSWF("230", "230",...

Festat E Fese Islame

Festat e fese Islame

Falënderojmë All-llahun, i Cili i ka caktuar ligjet, ka dalluar hallallin nga haramin, kurse paqa dhe bekimi qofshin mbi zotëriun tonë Muhammedin, i cili me sqarimin e tij largoi çdo paqartësi dhe mbi familjen dhe shokët e tij… Popujt e mëparshëm festat i njhinin për lozje dhe dëfrim, për dehje dhe...

8 Marsi, festa e nënës

8 Marsi, festa e nënës

  8 Marsi, festa e nënës Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka paralajmëruar se ummetit i tij to t’i pasojë Jehudët, të Krishterët dhe Persianët. Transmetohet nga Saidi r.a. se Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: “Do t’i pasoni traditat e popujve para jush pëllëmbë...

Respektimi i femres ne Islam

Respektimi i femres ne Islam

  Respektimi i femrës në Islam Autor: Abdurrezak Bedër Me të vërtetë, femra muslimane, nën hijen e mësimeve të drejta islame dhe udhëzimeve të tij të urta, jeton një jetë të ndershme, të mbushur me respekt dhe ndershmëri, që nga dita e parë e ardhjes se saj në këtë botë, duke vazhduar...

Manifestimi i fese Islame sot ne Evrope

Manifestimi i Islamit sot ne Evrope

  Akad. Enes Kariq Manifestimi i fesë islame sot në Evropë Perceptimet e ndryshme të Islamit në Evropë   Prania e muslimanëve në Evropë detyrimisht formon në fjalor të posaçëm që me ndryshime të vogla dallon nga koha në kohë. Viteve të fundit në përdorim të ngjeshur, ndër të tjera, e kemi...

Shkenctarja e vogel

Shkenctarja e vogel

Shoqata ndërkombëtare e njerëzve me nivel të lartë inteligjence, pasi shiquan se koeficenti i saj i inteligjencës është 156, dmth pak më i ulët se i shkencëtarit të madh Ainshtajn, për të cilin thuhet se koeficenti i intelegjencës së tij ishte 160. Vogëlushja, e cila quhet Elise Tan Roberts, jeton...

Falja e namazit me kaza

Falja e Namazit me kaza

Falja e namazit me kaza Namazin është një ibadet që bëhet personalisht me trup dhe atë nuk mund ta falë dikush në vendin tënd. Çdokush duhet ta falë vetë. Të falurit e namazeve në kohë të vet quhet Eda. Në çfarëdo kohe tjetër që ta falësh quhet përsëritje. Për shembull, nëse ka mundësi që pa kaluar...

Muhamedi a.s. ne ditet e para te Pejgamberise

Muhamedi a.s. ne ditet e para te Pejgamberise

    Muhamedi a.s. në ditët e para të Pejgamberisë Nga: Rifat efendi JUSUFI, Ulqin Pejgamberin a.s., shpirtëpastër, me logjikë të shëndoshë, kur filloi t’iu afrohet të dyzetave, gjithnjë e më shumë filloi ta brejë injoranca e popullit të vet. Mundohej të gjejë ngushëllim shpirtëror për...

Demet e internetit per rinine!!!!

Demet e internetit per rinine!!!

www.lexokuran.tk www.duajeni-islamin.tk Sikur që dobitë dhe të mirat e internetit nuk mund të llogariten e të numërohen, po ashtu edhe dëmet e të këqijat e tij janë të panumërta. Shkencëtarët e Perëndimit thonë: Interneti është shpikja më e madhe e shekullit 20, por kjo nuk e mohon faktin që mund...

Pune ne Islam

Puna ne Islam

  PUNA NË FENË ISLAME Falënderimi i takon vetëm All-llahut xh.sh., Zotit të botëve, Bamirësit të përgjithshëm, Mëshirëbërësit, Sunduesit në Ditën e Gjykimit. Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër të adhuruar përveç All-llahut që është Një...

Feja Islame

Feja Islame

  Allah Allahu eshte Zoti dhe Krijuesi i Universit, Meshiruesi, i Gjithedituri, Mbrojtesi, i Madheruari, Furnizuesi, qe degjon e sheh çdo gje, i Pari, i Fundit dhe i Perjetshem. Ne Kur'ani permenden 99 emrat e bukur te Allahut te cilat shprehin cilesite Tij permes te cilave Muslimanet mund te...

E dua muslimanin qe te jete:

E dua muslimanin qe te jete:

26/04/2009 13:56
    E DUA MUSLIMANIN QE TE JETE:     1.     Atdhetar                            ...

Virtytet e Umetit te Muhamedit (salallahu alejhi ue selam) - Populli me i mire

Virtytet e Umetit te Muhamedit (salallahu alejhi ue selam) - Populli me i mire

  Virtytet e Umetit te Muhamedit (salallahu alejhi ue selam) - Populli me i mire Tefsir Ibn Kethir Allahu t***e se Umeti i Muhamedit eshte populli me i mire, “Ju jeni populli me i dobishem, i ardhur per te miren e njerezve” [Kur’an 3:110] el-Bukhari transmeton se Ebu Hurejrah...

Respekti ndaj prinderve

Respekti ndaj Prinderve

Respekti Ndaj Prinderve Në disa libra tregohet se Umeje Kenaniu ishte i pari i fisit të vet, kishte një djalë që e kishte emrin Kilab. Ata kishin bërë hixhret në Medinë në kohën e Omerit, radijall-llahu anhu. Ata qëndruan një kohë në Medinë dhe u njoftuan mirë me banorët e Medinës dhe shokët e...